Onze verse vis,
bij u op de markt!

Vishandel Ghijsels
Deltahoek 114
4511PA Breskens

Tel: 0031 (0)117 385555
Fax: 0031 (0)117 385556
GSM: 0031 (0)641430947

Wraps met Hollandse garnalen

20 min / 4 personen / Hoofdgerecht

Ingredienten:

- 8 wraptortilla's
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 gele paprika's, in stukjes
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 4-6 eetlepels milde salsa (potje)
- 150 g Griekse yoghurt
- 300 g Hollandse garnalen
- 75 g veldsla

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bereiding:

Verwarm de wraptortilla's volgens de aanwijzingen in de magnetron. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de paprika met knoflook in 2-4 minuten gaar. Roer de salsa erdoor en verwarm het geheel nog 2-3 minuten.

Bestrijk de wraps met yoghurt. Schep het paprikamengsel in het midden en verdeel de garnalen en wat veldsla erover. Vouw de zijkanten van de torilla's iets naar binnen en rol de tortilla's stevig op. Verdeel de rest van de veldsla over een schaal. Snijd de wraps schuin door en leg ze op de schaal. 

Kabeljauw uit de oven met groentedakje

 40 min / 4 personen / Hoofdgerecht 

Ingredienten:
- 4 el olijfolie
- 3 tenen knoflook
- 400 g Italiaanse groetenmix
- 1 tl oregano
- 1 snufje zout/peper
- 500 g kabeljauw
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 2 eieren
- 75 g geraspte belegen kaas
- 100 ml dorge witte wijn
- 350 g tagliatelle
- 1 ui
- 300 g Spinazie

 

 

 

 

 

 

 



 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 C. Verhit in een koekenpan de helft van de olijfolie. Fruit de helft van de knoflook 1 min. Voeg de roerbakmix toe en bak de groenten in 4 min. knapperig gaar. Breng op smaak met de oregano, zout en peper. Neem de pan van het vuur en laat 5 min. afkoelen.

Leg intussen de visfilet in de ovenschaal. Meng de olijven met het ei door de groenten. Verdeel de groenten over de vis. Schenk de wijn langs de rand in de ovenschaal.

Bak de vis in de voorverwarmde oven in 15 min. gaar. Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit in een wok de rest van de olijfolie. Fruit de ui met de rest van de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in 4 porties toe. Laat elke portie al omscheppend slinken en het vocht verdampen alvorens een volgende portie toe te voegen. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verdeel de tagliatelle met de spinazie over de borden. Strooi de kaas eroverheen. Leg er de kabeljauw op.

Smakelijk!

Zalm met ketjap-sesamgroenten

20 minuten / 4 personen / Hoofdgerecht

 

Ingredienten:
- 4 zalmfilets met huid
- 1 snufje zout/peper
- 300 g witterijst
- 2 el wokolie
- 1 prei
- 1 courgette
- 200 g wotel
- 1 flesje Go-Tan woksaus
ketjap-sesam
- 150 g tauge

 

 

 

 

 

 

 

 




 

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 150 °C. Leg de zalmfilets in de ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Bak de zalmfilets in de oven in ca. 15 min. rose of net gaar.

Kook gelijktijdig de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok. Bak de prei, de courgette en de wortel in 3-4 min. beetgaar. Voeg de woksaus en de tauge toe en bak nog ca. 1 min.

Verdeel de rijst met de zalmfilet over de borden. Schep er de wokgroenten bij.

Smakelijk!